رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

انتخاب خوب؛ واکسنی متفاوت برای حل مشکلات کشور

13:42 - 27 خرداد 1400
کد خبر: ۷۳۳۶۸۹
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
انتخاب خوب همچون واکسنی خوب و کارآمد است که می‌تواند انسان را در برابر بسیاری از آسیب‌ها و تهدید‌ها مصون نگه دارد. از طرفی یک انتخاب بد همچون واکسنی ناکارآمد و مضر می‌تواند چالش‌های خطرناک و مرگباری را در پیش روی افراد قرار دهد.
- علی بیرانوند - در ایام کنونی، کشور اسلامی ایران با مشکلات پیچیده و متعددی مواجه است. مشکلات فراوانی از جنس فرهنگ، اقتصاد و امنیت. مشکلات اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه غربی و آمریکایی بر مشکلات مردم افزوده و چالش‌های فراوان فکری و رفتاری را برای آن‌ها به وجود آورده است.
 
در این میان کم نیستند افرادی که به دنبال راهکار و درمانی برای حل مشکلات جامعه هستند، ولی باید دانست تا عموم جامعه نتوانند با زدن یک واکسن حیرت‌آور و شگفت‌انگیز جامعه را در برابر تهدید‌ها قوی سازند، به نتیجه مطلوب نمی‌رسند.
 
در این نوشتار تلاش داریم به واکسنی شگفت‌انگیز اشاره کنیم که به‌خوبی می‌تواند مرهمی برای مشکلات پیچیده جامعه باشد.

واکسنی از جنس «انتخاب خوب»
سعادت و شقاوت مادی و معنوی همه انسان‌ها و جوامع بشری در گرو انتخاب‌گری در زندگی است. از طرفی ازآنجا که خدای متعال، انسان را آزاد و مختار آفریده، اگر در حیات مادی و دنیوی بتواند انتخاب خوبی داشته باشد زمینه شادکامی خود را فراهم خواهد کرد.
 
انتخاب خوب همچون واکسنی خوب و کارآمد است که می‌تواند انسان را در برابر بسیاری از آسیب‌ها و تهدید‌ها مصون نگه دارد. از طرفی یک انتخاب بد همچون واکسنی ناکارآمد و مضر می‌تواند چالش‌های خطرناک و مرگباری را در پیش روی افراد قرار دهد.
 
در خصوص ارتباط بین یک انتخاب و نتایجی که عائد انسان می‌شود در فرهنگ قرآن کریم، آیات قابل توجهی وجود دارد: «کُلُّ امْرِئٍ بِما کَسَبَ رَهینٌ؛ [۱] و هر کس در گرو اعمال خویش است!» در آیه دیگری خدای متعال این رابطه دقیق و معنادار را این‌چنین موردتوجه و بیان قرار داده است. «لَهَا مَا کَسَبَتْ وَعَلَیْهَا مَا اکْتَسَبَتْ؛ [۲](انسان)، هر کار (نیکی) را انجام دهد، برای خود انجام داده؛ و هر کار (بدی) کند، به زیان خودکرده است.»

یک انتخاب خوب در عرصه زندگی سیاسی و اجتماعی
یکی از انتخاب‌های بسیار مهم و راهبردی در عرصه زندگی اجتماعی و سیاسی هر فردی از افراد یک جامعه، موضوع انتخاب رئیس‌جمهور است. رئیس‌جمهور از جمله شخصیت‌های درجه‌یک کشور است که بینش، عملکرد و رفتار او تأثیر مستقیمی در سعادت و شادکامی مردم در سطح کلان دارد.
 
در واقع حل مشکلات و چالش‌های فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی و اجتماعی به طور مستقیم در گرو رفتار مثبت و یا منفی رئیس‌جمهور است؛ چراکه او مسئولیت مدیریت اجرایی حکومت را برعهده دارد و اوست که در رأس هرم حکومت به‌عنوان سکان‌دار اصلی نظام باید تمام زیرمجموعه نظام را به‌خوبی مدیریت کند.
 
از این رو اگر این‌چنین شخصیتی رفتار و عملکرد منفی داشته باشد تأثیر مستقیم آن درعملکرد مردم نمایان خواهد شد چنانکه در یک عبارت حکیمانه در منابع اسلامی این‌چنین نقل شده است: «النّاسُ على دینِ ملوکِهم؛ مردم بر دین و آیین رهبران خود هستند.»

آثار و برکات واکسن «انتخاب خوب»
یک انتخاب خوب که می‌تواند منجر به انتخاب اصلح در انتخابات ریاست‌جمهوری شود، می‌تواند در عرصه‌های مختلف آثار و برکات فراوانی را برای جامعه به دنبال داشته باشد.

نتایج مثبت فرهنگی
با انتخاب رئیس‌جمهور اصلح و توانا، می‌توان حرکت فکری و فرهنگی جامعه اسلامی را در مسیر صحیح و اصولی قرار داد تا کسی با شعار‌های انتخاباتی و غیرواقعی مردم را از مسیر واقعی سعادت و هدایت خارج نکند. در انتخابات گذشته افرادی با شعار آزادی و روح غرب‌گرایی، جویبار هدایت جامعه را از مسیر اصلی خود منحرف کردند.

نتایج مثبت امنیتی و دفاعی
رئیس‌جمهور اصلح و توانا، در حیطه امنیتی و دفاعی نیز می‌تواند عملکرد مثبتی داشته باشد و اجازه هیچ‌گونه تعرض و نفوذ به کیان اسلامی را ندهد، تلاش کند بستر‌های امنیتی و دفاعی کشور را تقویت کرده و حفظ و نگهداری آن را از جمله رسالت‌های اصلی خود قلمداد کند و تعرض به امنیت و حوزه دفاعی را از جمله خطوط قرمز مدیریت کلان کشور به شمار آورد.

نتایج مثبت علمی
یک انتخاب صحیح در انتخابات ریاست جمهوری، می‌تواند منجر به برگزیدن شخصیتی شود که برای ارتقاء کمّی و کیفی جامعه از لحاظ علمی، دغدغه و برنامه داشته و تمام تلاش و همت خود را برروی حفظ و جذب نخبه‌های علمی قرار دهد. همچنین تلاش کند که سطح علمی جامعه را تقویت و رونق بخشد. توجه به مراکز دانشگاهی و مؤسسات دانش‌بنیان و توجه به تولیدات و دستاورد‌های علمی و پشتیبانی از آنها، از جمله کار‌هایی است که در این خصوص می‌تواند اثرات مفیدی بر جامعه داشته باشد.

نتایج مفید اقتصادی
از جمله چالش‌های بسیار دردناک جامعه، فقر و بیکاری است. فقر، معضل بسیار خطرناکی است که آثار و پیامد‌های متعدد فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد و حتی می‌تواند امنیت جامعه را با خطر مواجه کند. در این‌ بین، انتخاب اصلح و برگزیدن شخص کارآمد، به نوعی توجه کردن به اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید داخلی و حمایت از کار و کارگر ایرانی است.
 
بسیاری از قوانین ناکارآمد و لایحه‌های غیرعلمی همچون ویروسی مرگبار زمینه‌ساز تشدید بیکاری و تورم در جامعه شده است که یک رئیس‌جمهور اصلح می‌تواند با مدیریت و تدبیر در رفع آن موانع اقدام کند.

سخن آخر
نتایج و دستاورد‌های فوق، تنها گوشه‌ای از نتایج فراوانی است که یک انتخاب خوب در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند عائد نظام اسلامی کند. از این رو برای رسیدن به این اهداف مهم و راهبردی باید به اهمیت یک انتخاب خوب، بیشتر بیاندیشیم و با بررسی صلاحیت‌ها، بهترین و کارآمدترین فرد را برای مدیریت اجرایی کشور برگزینیم.

پی‌نوشت ها:
[۱]. سوره مبارکه طور، آیه ۲۱.
[۲]. سوره مبارکه بقره، آیه ۲۸۶.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *